Subscribe:

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, χωρίς να αναγκαστείς να τα ξανακόψεις!

Όπως και να το κάνουμε, όσες τάσεις τις μόδας και αν περάσουν, η γοητεία των μακριών μαλλιών αποτελεί μια κλασσική αξία. Είναι σίγουρα πολλές οι φορές, που για διαφόρους λογούς, είτε πρακτικούς είτε αισθητικούς κόβουμε τα μαλλιά μας. Λίγο μετά από το τολμηρό εγχείρημα μας χτυπάνε απανωτά εγκεφαλικά και αναρωτιόμαστε: Πως θα μακρύνω τα μαλλιά μου γρήγορα και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναγκαστώ να τα ξανακόψω;
Τα μαλλιά μακραίνουν από 1 μέχρι 2,5 εκατοστά κάθε μήνα, ανάλογα πάντα με τον οργανισμό. Τις περιόδους που θέλουμε να τα μακρύνουμε είναι σημαντικό από τη μια να τα βοηθήσουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα και από την άλλη να προστατέψουμε τις άκρες ώστε να μην χρειαστούμε κομμωτήριο.
 Τα μαλλιά όπως και τα νύχια είναι νεκρά κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν την φυσική ικανότητα να αναπλάθονται μόνα τους και άρα αυτό που υπόσχονται πολλά προϊόντα περιποίησης για αναδόμηση είναι αστικός μύθος. Αυτό που προσφέρουν τα περισσότερα προϊόντα είναι είτε ενυδάτωση είτε την δημιουργία ενός προστατευτικού φιλμ γύρω από την τρίχα (προϊόντα με σιλικόνη). Κατά συνέπεια, τα κακά νέα είναι ότι αν τα μαλλιά έχουν ήδη ψαλίδα, αυτό δεν διορθώνεται παρά μόνο με κόψιμο των ακρών. Τα καλά νέα είναι, ότι τα μαλλιά είναι λογικό να μην διατηρούνται στην κατάσταση που είχαν μετά το κόψιμο, όποτε αν η κατάσταση δεν είναι επείγουσα επικεντρωθείτε στην σωστή ενυδάτωση των μαλλιών και μην τα κόψετε.
 Τα μαλλιά όπως και το δέρμα και τα νύχια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από της ορμόνες και την έλλειψη μέταλλων στον οργανισμό. Όποτε, πριν αποφασίσετε ότι θα μακρύνετε τα μαλλιά σας το πιο σημαντικό είναι να κάνετε έναν γενικό εργαστηριακό έλεγχο. Ζητήστε από τον γιατρό να ελέγξει:
-Το σίδηρο και την φεριττίνη. Αυτά τα δυο στοιχεία ευθύνονται πολύ συχνά για πτώση των μαλλιών. Ακόμα και αν οι εξετάσεις δείχνουν ότι είναι οριακά σε καλά επίπεδα, τα μαλλιά μπορεί να συνεχίσουν να πέφτουν.
-Την προλακτίνη.
-Τις Ορμόνες του Θυρεοειδούς. Αν υπολειτουργεί ο αδένας και υπάρχει έλλειψη θυρεοειδών ορμονών, τα μαλλιά θα είναι άτονα ενώ αν υπερλειτουργεί, υπάρχει κίνδυνος τριχόπτωσης.
-Τον αιματοκρίτη και την πίεση.
Στην συνέχεια, σειρά έχει η ενυδάτωση και η προστασία, διότι με καλά ρυθμισμένο οργανισμό τα μαλλιά χρειάζονται λίγη παραπάνω περιποίηση για να είναι και να παραμείνουν εκθαμβωτικά.
-Προμηθεύσου μια επαγγελματική μάσκα μαλλιών στην συσκευασία του ενός κιλού από το κατάστημα καλλυντικών. Ακόμα και αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά μην φοβηθείς να την χρησιμοποιήσεις σε κάθε λούσιμο, καθώς η μάσκα βοηθά την τρίχα να κρατήσει νερό και όχι λιπαρότητα. Οι πιο τολμηρές, αφήστε την μάσκα ολόκληρο το βράδυ τυλίγοντας τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα καθώς η θερμότητα θα προετοιμάσει τα μαλλιά να ενυδατωθούν σε βάθος. Είναι σημαντικό να την χρησιμοποιήσετε σε κάθε λούσιμο και να μην αφήνετε ποτέ τα μαλλιά να αφυδατωθούν, για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας.
-Μετά το λούσιμο προμηθευτείτε ένα προϊόν με σιλικόνη και μετάξι. Απλώστε το άφοβα από την μέση των μαλλιών και μέχρι την άκρη, σε στεγνά ή σε βρεγμένα μαλλιά. Μην ξεχνάς να  χρησιμοποιήσεις το προϊόν πριν ανέβεις στην μηχανή ή πριν χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι.
Το μυστικό για να μακρύνεις τα μαλλιά σου μια για πάντα, είναι το σύστημα. Απλά προϊόντα από το κατάστημα καλλυντικών που θα τα χρησιμοποιείς σχεδόν πάντα, θα σε οδηγήσουν σε μακριά μαλλιά που θα ακτινοβολούν και δεν θα χρειάζονται σχεδόν καθόλου styling με το πιστολάκι ή με άλλα προϊόντα φιξαρίσματος. Τι άλλο να ζητήσει κάνεις;
Καλή επιτυχία!

corfuland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...