Subscribe:

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δώστε εύκολα & ανέξοδα λάμψη στα βαμμένα μαλλιά σας!




Τα βαμμένα μαλλιά είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να αλλάξετε την εικόνα σας. Το να βάψετε τα μαλλιά σας είναι μια εύκολη υπόθεση που γίνεται μια φορά ή δύο φορές τον μήνα, αλλά για να κρατήσετε το χρώμα, την υγεία, τη ζωτικότητα και τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών σας, χρειάζεται επιπλέον ειδική φροντίδα. Εδώ είναι μια λίστα με συμβουλές για την περιποίηση των βαμμένων  μαλλιών.

1. Χρησιμοποιήστε σωστά Σαμπουάν & Μαλακτικά
Είναι πραγματικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε καθημερινά σαμπουάν και μαλλακτικά ειδικά σχεδιασμένα για την θεραπεία βαμμένων μαλλιών. Μπορεί να μην πιστεύετε ότι θα κάνουν τη διαφορά, αλλά μπορείτε να την δείτε πραγματικά όταν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά , για να κρατήσουν τα μαλλιά σας υγιή.

2.Μην λούζεστε καθημερινά
Ξέρω ότι ακούγεται παράξενο, αλλά δεν χρειάζεται να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα – και, ενδεχομένως, δεν θα πρέπει, όταν βάφεται τα μαλλιά σας πολύ συχνά. Ειδικά εάν έχετε μαλλιά στις αποχρώσεις του κόκκινου,  το πλύσιμο των μαλλιών σας κάθε δεύτερη ημέρα, θα βοηθήσει το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, παρακάμπτοντας μια ημέρα θα δώσετε στα μαλλιά σας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους υγρασία.

3. Περιποίηση με καυτά έλαια
Μια περιποίηση με καυτά έλαια είναι κάτι περισσότερο από μια πολυτέλεια. Είναι μια ανάγκη τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ειδικά όταν έχετε βαμμένα μαλλιά. Φυσικά, υπάρχουν έλαια που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε και οι ίδιοι με την ανάμειξη γλυκού αμυγδαλέλαιου και το ελαιόλαδου. Θα χρειαστεί να αφήσετε το λάδι να καθίσει, έτσι ώστε να απορροφηθεί από τα μαλλιά σας.

4. Μη χρησιμοποιείτε χτένες, βούρτσες
Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση αλλά είναι ιδιαίτερα άσχημα, όταν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα. Αντ ‘αυτού, είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο υγιεινό για τα μαλλιά σας αν χρησιμοποιείται μια πλατιά οδοντωτή χτένα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά σας δεν θα σπάνε.

5. Προστατέψτε τα μαλλιά σας
Ο ήλιος μπορεί να είναι χειρότερος εχθρός για τα μαλλιά σας βαμμένα ή μη. Θα πρέπει να φοράτε καπέλο, ένα μαντήλι, ή να χρησιμοποιείτε προϊόντα που αποσκοπούν στην προστασία των μαλλιών σας από τον ήλιο.

6. Προσέξτε το στέγνωμα
Ποτέ μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ. Αποφέυγετε το  σκληρό σκούπισμα με την πετσέτα. Επίσης καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν σχεδόν από μόνα τους πριν χρησιμοποίησετε το μπιστολάκι.




LadyNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...