Subscribe:

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μαλλιά που φριζάρουν

Το φριζάρισμα συνήθως οφείλεται σε κακομεταχείριση της τρίχας. Κύριες αιτίες του είναι η κατάχρηση του σεσουάρ, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών (βαφές, ρανσάζ, περμανάντ κ.λπ.).Για να αποκτήσετε λεία και γεμάτα λάμψη μαλλιά θα πρέπει να περιορίσετε τη συχνότητα των παραπάνω συνηθειών και να αφεθείτε στην ευεργετική δράση των προϊόντων κατά του φριζαρίσματος. 

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα κοντίσιονερ ή μια leave-in κρέμα πλούσια σε πανθενόλη ή σιλικόνη. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιβάλλουν την τρίχα τρέφοντάς την, χωρίς να σηκώνουν τα «λέπια» της. Περάστε τα μαλλιά σας με το προϊόν που θα επιλέξετε όσο είναι ακόμα νωπά. 

Δείξτε προσοχή στην ποσότητα γιατί, αν είναι υπερβολική, τα μαλλιά σας θα δείχνουν θαμπά και λαδωμένα. Στην αγορά επίσης υπάρχουν κοντίσιονερ με φυσική σύνθεση, πλούσια σε Shea butter και σπορέλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Όσο για το στέγνωμα των μαλλιών, υπάρχει τρόπος να μην είναι τόσο καταστροφικό. Κρατήστε το πιστολάκι με το στόμιο στραμμένο προς τα κάτω, ώστε οι τρίχες να παραμένουν επίπεδες. Μην το κρατάτε ποτέ κόντρα στη φορά των μαλλιών σας, γιατί έτσι δεν θα αποφύγετε το φριζάρισμα ούτε χρησιμοποιώντας τα παραπάνω προϊόντα.






Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...