Subscribe:

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Θερμίδες: Πέντε τρόποι για να τις μειώσετε στο μισό


Ξεκινήστε την μάχη με τις θερμίδες νωρίς για να κερδίσετε στον «πόλεμο» του καλοκαιριού.
Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και εσύ ακόμα να καταφέρεις να επικεντρωθείς σε μια πιο υγιεινή διατροφή. Το ξέρουμε πως οι διακοπές σου αργούν ακόμα, αλλά πρέπει να ξεκινήσεις την προετοιμασία και την μάχη με τις θερμίδες από τώρα, αν θες να βγεις να βγεις όπως σε έχεις φανταστεί στην παραλία.
Άρχισε την προετοιμασία σιγά-σιγά κρατώντας ένα μικρό ημερολόγιο -αυτό μπορεί να είναι και το σημειωματάριο του κινητού σου- στο οποίο θα σημειώνεις τι έφαγες κάθε μέρα και τι ώρα, έτσι θα μπορέσεις να ελέγχεις τα γεύματα σου και να κόψεις άσκοπα γεύματα λιγούρας.
Το κλειδί για να κρατήσεις τις αλλαγές στην διατροφή σου είναι να κάνεις αργά αλλά σταθερά βήματα, αλλάζοντας σιγά-σιγά τις διατροφικές σου συνήθειες. Φτιάξε ένα διατροφικό πρόγραμμα, κόλλησε το στην επιφάνεια του ψυγείου σου και συμβουλεύσου το κάθε πρωί που αρχίζεις την μέρα σου.
Αντικατέστησε την κρέμα γάλακτος
Την πρώτη εβδομάδα αντικατέστησε την κρέμα γάλακτος με πλήρες γάλα, την δεύτερη διάλεξε γάλα με 2% λιπαρά, την τρίτη με 1% και την τέταρτη θα είσαι έτοιμη να χρησιμοποιήσεις άπαχο γάλα χωρίς να νοιώθεις την διαφορά.
Πιο υγιεινό ψωμί
Με την ίδια διαδικασία, πήγαινε από το λευκό ψωμί στο ψωμί μαγιάς, στη συνέχεια κατανάλωσε πολύσπορο και τέλος λάτρεψε το ψωμί ολικής αλέσεως.
Αντικατέστησε το ζαμπόν
Αντί για λιπαρά αλλαντικά, διάλεξε ένα με λιγότερα λιπαρά, στη συνέχεια άρχισε να βάζεις στις συνταγές σου και λίγη γαλοπούλα και τέλος χρησιμοποίησε στις συνταγές σου μόνο ζαμπόν ή κρέας γαλοπούλας.
Λάτρεψε το παγωτό με μέτρο
Από τα επώνυμα brands παγωτών πήγαινε σε απλές μάρκες του super market, στη συνέχεια διάλεξε παγωτό με χαμηλά λιπαρά ή γιαούρτι και θα καταλήξεις στα σορμπέ παγωτά φρούτων.
Το ανθρακικό της κυτταρίτιδας
Γέμισε ένα ποτήρι με ¾ από τον αγαπημένο σου χυμό και το υπόλοιπο σόδα, στη συνέχεια συνδύασε τα μισά-μισά, αργότερα περισσότερο χυμό και λιγότερο σόδα και στη συνέχεια δοκίμασε να πιεις φυσικό ανθρακούχο νερό χωρίς καθόλου λιπαρά.




Πηγή queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...