Subscribe:

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πώς να διαλέξεις το σωστό τζιν παντελόνι


Τι είναι αυτό το skinny και το bootcut που διαβάζεις στις ετικέτες των τζιν;
Τα τζιν παντελόνια χωρίζονται σε κατηγορίες βάσει του κοψίματός τους. Αυτή είναι και η πιο ουσιαστική διαφορά πέρα από χρώματα ή διαφορετικές πλύσεις.
Straight Jean: το κλασικό τζιν σε ίσια γραμμή. Τις περισσότερες φορές το τζιν αυτό δεν είναι αρκετά ελαστικό αλλά έχει την ικανότητα να αμβλύνει τις ασυμμετρίες που έχει το σώμα σου. Βέβαια, αν είσαι λυγερόκορμη και θέλεις να αναδείξεις τις καμπύλες σου, τούτο το τζιν δεν θα εξυπηρετήσει το σκοπό σου. Το μπατζάκι είναι από 14 μέχρι 16 εκατοστά.

Bootcut Jeans: ο εν λόγω τύπος τζιν είναι στενό μέχρι το γόνατο και πιο φαρδύ από εκεί και κάτω. Τα booutcut jeans είναι συνήθως ψηλόμεσα και κολακεύουν τις γυναίκες με έντονη περιφέρεια και ψωμάκια αφού το μάτι πέφτει στο πιο χαλαρό τελείωμα. Bootcut θεωρούνται γενικά σε όλες τις εταιρίες παραγωγής τα τζιν με καμπάνα από 17 έως 20 εκατοστά.

Flare Jeans: μοιάζει με το bootcut με τη διαφορά πως εδώ η καμπάνα φτάνει τα 20 εκατοστά και το άνοιγμα ξεκινά από πιο ψηλά και όχι μετά το γόνατο (δεν κολλάει δηλαδή πάνω στο γόνατο). Είναι το πιο ωραίο τζιν για να το φοράς ακόμα και στο ντάλα καλοκαίρι αφού είναι άνετο και συνδυάζεται άψογα με πλατφόρμες.
Boyfriend τζιν: σε φαρδιά γραμμή από πάνω μέχρι κάτω, ίσως με ένα ρεβέρ στο μπατζάκι. Μπορείς να το φορέσεις τις μέρες που θέλεις να αναδείξεις το αθλητικό σου λουκ και φοριέται με όλα τα παπούτσια. Μετά το boyfriend, είχαμε δει και το τζιν σαλβάρι με τον καβάλο χαμηλά στα μπουτάκια. Ευτυχώς η μόδα πέρασε.

Καμπάνα Jean: είναι και πάλι στη μόδα και το άνοιγμα τα μπατζάκια ξεπερνά τα 22 εκατοστά. Ψηλόμεσο ή πιο χαμηλοκάβαλο, το καμπάνα τζιν κολακεύει αρκετά ψηλού αναστήματος κορίτσια και όχι άδικα!

Skinny Jeans: είναι στενά στο μπατζάκι και συνήθως ψηλόμεσα. Αν έχεις πολλές καμπύλες δεν θα σε γοητεύσουν καθώς το τζιν κολλάει πάνω στο γόνατο και μέχρι τον αστράγαλο. Η πιο στενή εκδοχή τους είναι τα τζιν κολάν που κολακεύουν λίγους τύπους σώματος. Τα skinny jeans γνωρίζουν άνθιση τα τελευταία χρόνια που συνηθίζουμε να φοράμε τις μπότες έξω από το παντελόνι.

Τις τελευταίες σεζόν έχουν επανέλθει δριμύτερα τα πιο κλασικά ψηλόμεσα τζιν (9 με 10εκατοστά από τον καβάλο) που το κούμπωμα γίνεται στην ευθεία του αφαλού.
Πάντως, διαδεδομένα είναι και τα μεσαίου ύψους τζιν (8 και πάνω εκατοστά από τον καβάλο) που κλείνουν στην ευθεία που κάνουν τα οστά της λεκάνης, ενώ τα χαμηλοκάβαλα τζιν (καλύπτουν 7-8 εκατοστά από τον καβάλο) ευτυχώς έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται και μαζί τους η μόδα του να βλέπουμε το εσώρουχό σου πάνω από αυτά.
Πώς θα διαλέξεις το τζιν που σε κολακεύει:
Αν είσαι ψηλή και με αθλητικό σώμα, σου ταιριάζουν όλα τα είδη τζιν από το skinny μέχρι το κολάν τζιν. Για πιο κλασικό και στυλάτο λουκ, προτίμησε ένα flare τζιν που είναι πάντα στη μόδα και συνδυάζεται με όλα τα μπλουζάκια και πουκάμισα.
Αν είσαι γεματούλα, ειδικά στις γλουτούς, απόφυγε τα χαμηλοκάβαλα τζιν και επένδυσε σε ένα ψηλόμεσο τζιν με κόψιμο bootcut που θα πάρει το βλέμμα από τους τροφαντούς γλουτούς σου και θα σε δείξει πιο ψηλή.
Αν έχεις κοιλίτσα, διάλεξε ένα μεσαίου ύψους σε boyfriend κόψιμο που θα συνδιάσεις με αθλητικό τοπ που θα καλύπτει την κοιλίτσα σου.
Σώμα αγοριού; Απόφυγε τα boyfriend τζιν που εντείνουν το πρόβλημα και λάτρεψε τα skinny jeans που θα φέρουν στην επιφάνεια τις καμπύλες που δεν έχεις!
Αν έχεις ψηλά πόδια, το παντελόνι καμπάνα σου πάει γάντι και σε κολακεύει χωρίς να δείχνεις σαν ξυλάγγουρο.
Αν είσαι μικροκαμωμένη, ένα straight τζιν θα δώσει άμεσα την εντύπωση πως είσαι πιο ψηλή. Αν πάλι είσαι αρκετά κοντούλα, το τζιν καμπάνα δεν θα σε κολακεύσει. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα τζιν με φερμουάρ στα μπατζάκια που θα σταματά στους αστραγάλους.




ladynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...