Subscribe:

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Η διαδικασία του επίσημου μακιγιάζ


Όταν έχουμε επίσημη έξοδο πέρα από την επιλογή των ρούχων, αρκετή ώρα αφιερώνουμε και για το μακιγιάζ. Άλλωστε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι συνήθως ευθέως ανάλογο του χρόνου που θα αφιερώσουμε. Πέρα όμως από το χρόνο, πρέπει να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα.
Ο οδηγός που ακολουθεί περιγράφει τη διαδικασία για το επίσημο μακιγιάζ.
Αρχικά πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ, πρέπει να φροντίσουμε η επιδερμίδα του προσώπου να είναι καθαρή και ενυδατωμένη. Αυτό θα το πετύχουμε με μια απολέπιση και καλό καθαρισμό και στη συνέχεια με τη χρήση ενυδατικής κρέμας.
Στη συνέχεια, σειρά έχει η περιοχή των ματιών. Πάρτε το τσιμπιδάκι και δώστε στα φρύδια το επιθυμητό σχήμα. Έπειτα, δώστε ομοιόμορφη όψη στα βλέφαρα με λίγο κονσίλερ και περάστε μια σκιά ουδέτερης απόχρωσης στην περιοχή από τα βλέφαρα μέχρι τα φρύδια. Επιπλέον, στα βλέφαρα περάστε και μια πιο σκούρα σκιά.
Σειρά έχει το μολύβι ματιών. Χρησιμοποιώντας μια μεταλλική απόχρωση σχηματίζουμε μια γραμμή στο πάνω μέρος των βλεφάρων και άλλη μια κοντά στο κάτω του μέρος την οποία θα «ελαφρύνουμε» με ένα ειδικό πινελάκι. Δεν πρέπει να παραλείψουμε τη μάσκαρα για τις βλεφαρίδες.
Όσο για το δέρμα, ξεκινάμε με foundation σε ματ υφή που θα απλώσουμε καλά. Βάζουμε κονσίλερ στα σημεία όπου είναι απαραίτητο και τελειώνουμε με ελαφριά πούδρα.
Επιπλέον λάμψη θα δώσει η μικρή ποσότητα ρουζ στα «μήλα» και λίγο highlighter σε μύτη, ζυγωματικά και πιγούνι.
Για την περιοχή των χειλιών θα ξεκινήσουμε με ελάχιστο κονσίλερ και στη συνέχεια με τη δημιουργία ενός περιγράμματος με κόκκινο μολύβι χειλιών. Μολύβι θα περάσουμε επιπλέον σε όλα την επιφάνειά τους, που όμως θα απαλύνουμε και πάλι με το ειδικό πινελάκι. Ολοκληρώνουμε με ένα κρεμώδες, σε τόνους κόκκινους lipstick.


Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...