Subscribe:

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι «εχθροί» των βαμμένων μαλλιών


Οι γυναίκες που βάφουν συχνά τα μαλλιά τους, γνωρίζουν πως με σε κάποιο χρονικό διάστημα η λάμψη χάνεται, το χρώμα ξεθωριάζει και δείχνουν πιο μονότονα. Γνωρίζοντας ποιες είναι οι βασικές αιτίες που ευθύνονται για αυτό, μπορούμε να προστατεύσουμε το χρώμα τους και να διατηρήσουμε τη λάμψη τους για περισσότερο χρόνο…
-Οι ακτίνες UV: Οι ηλιακές ακτίνες UV δεν προκαλούν προβλήματα μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στα μαλλιά και ειδικά στα βαμμένα. Διαβρώνουν το χρώμα τους και του αφαιρούν λάμψη. Μάλιστα το πρόβλημα από τις ακτίνες γίνεται πιο εμφανές σε σκουρόχρωμες βαφές όπως το μαύρο και το καστανό.
Μειώνοντας την έκθεσή τους, το πρόβλημα φυσικά περιορίζεται. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με καπέλο, είτε με αντηλιακό μαλλιών.
-Το νερό: Είναι γνωστό ότι όσο πιο συχνά είναι τα λουσίματα, τόσο το χρώμα ξεθωριάζει και γίνεται μονότονο. Αντίθετα απ’ ότι οι περισσότεροι πιστεύουν όμως, γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο το σαμπουάν αλλά και το ίδιο το νερό.
Αν θέλουμε λοιπόν να δώσουμε παράταση «ζωής» στο χρώμα μπορούμε να λουζόμαστε λιγότερο συχνά, να χρησιμοποιούμε σαμπουάν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα (αφορά κυρίως γυναίκες με λιπαρά μαλλιά), να χρησιμοποιούμε σαμπουάν στις ρίζες και όχι τις άκρες, αλλά και να μην τα αφήνουμε πολύ ώρα κάτω από το νερό.
-Μη χρήση προϊόντων φροντίδας: Η ελλιπής φροντίδα των μαλλιών, πέρα από πρόβλημα στην τρίχα, αποδυναμώνει και το χρώμα.
Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε κοντίσιονερ προκειμένου να μειωθεί το σπάσιμο της τρίχας καθώς και η απορρόφηση νερού.
Πηγή: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...