Subscribe:

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Όμορφα μαλλιά με λίγες απλές κινήσεις

Με λίγες απλές αλλά θαυματουργές κινήσεις, μπορείτε να αποκτήσετε μαλλιά υγιή και λαμπερά που θα προσθέσουν πόντους στην αυτοπεποίθησή σας.
Μικρά μυστικά για το λούσιμο, το χτένισμα και το στέγνωμα των μαλλιών, που θα ανανεώσουν το λουκ σας.
1) Σαμπουάν και κρέμα μαλλιών (conditioner). Πρώτο σημαντικό βήμα στην περιποίηση των μαλλιών είναι το λούσιμο. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό (όχι καυτό). Ρίχνουμε μια ποσότητα σαμπουάν στα χέρια και κάνουμε μασάζ από τη βάση των μαλλιών έως τις άκρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Έπειτα βάζουμε την κρέμα μαλλιών μόνο στις άκρες. Ωστόσο, καλό θα ήταν να κάνουμε και λίγο μασάζ στη βάση των μαλλιών, είτε με το σαμπουάν είτε με την κρέμα ώστε τα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν από το δέρμα. Με τα ακροδάχτυλα ξεκινάμε το μασάζ από τον σβέρκο, προχωράμε στα πλαϊνά και καταλήγουμε στο μέτωπο.
Προσοχή: Δεν είναι αλήθεια ότι τα σαμπουάν που κάνουν πολύ αφρό είναι καλύτερα. Το αντίθετο. Ο αφρός οφείλεται σε συστατικά του σαμπουάν που καθαρίζουν υπερβολικά, απολιπαίνοντας το δέρμα, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις φυσικές του άμυνες.
Όσον αφορά το conditioner, κανονικά πρέπει να το αφήνουμε να δράσει για περίπου 5 λεπτά για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το διαλέγουμε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας.
2) Συχνότητα λουσίματος και προστασία. Για να μην ξηράνουμε τα μαλλιά μας, πρέπει να αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο. Έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές.
Το επόμενο βήμα είναι να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το λούσιμο. Κάθε επτά μέρες καλό είναι να εφαρμόζουμε μια θρεπτική κρέμα, ή μια μάσκα. Αφού κάνουμε μασάζ στα μαλλιά, αφήνουμε το προϊόν να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζουμε.
3) Στεγνώνουμε με προσοχή. Θεωρητικά, θα ήταν καλύτερο να στεγνώναμε τα μαλλιά μετά το λούσιμο με φυσικό τρόπο, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό. Έτσι λοιπόν, το καλύτερο είναι να σκουπίσουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα, χωρίς όμως να τα τρίψουμε γιατί καταστρέφονται.
Όταν έχουμε αφαιρέσει το πολύ νερό από τα μαλλιά, χρησιμοποιούμε πιστολάκι, το οποίο δεν πρέπει να πλησιάζουμε πολύ κοντά στο δέρμα και τα μαλλιά (15εκατοστά), ενώ καλό είναι επίσης να το μετακινούμε συνεχώς πάνω -κάτω και αριστερά-δεξιά, χωρίς ποτέ να το αφήνουμε ακίνητο για ώρα να εστιάζει σε ένα σημείο. Ελέγχουμε επίσης τη θερμοκρασία. Καλό είναι να μην το βάζουμε στην τελευταία σκάλα.
4) Χτένισμα και κόμμωση. Για να αποκτήσουμε την επιθυμητή κόμμωση, είναι καλύτερο να «χτενίσουμε» τα μαλλιά με τα δάχτυλά μας αμέσως μετά το πιστολάκι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε τη χτένα μαλακά, χωρίς να τραβάμε τα μαλλιά. Καλύτερες είναι οι βούρτσες. Αποφύγετε τις πλαστικές χτένες που ηλεκτρίζουν τα μαλλιά. Τα διάφορα σκευάσματα με βάση τη σιλικόνη είναι μεν βολικά για μαλλιά που φριζάρουν, αλλά δεν βοηθούν στο styling και αφυδατώνουν την τρίχα.
5) Gel ή αφρός; Δίλημμα που έχει εύκολη απάντηση. Για τα κοντά μαλλιά χρησιμοποιούμε gel, αλλά όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Το εφαρμόζουμε στις άκρες και στη συνέχεια με τα χέρια κάνουμε την κόμμωση που θέλουμε.
Ο αφρός αντίθετα, χρησιμοποιείται στα μακριά μαλλιά και εφαρμόζεται όταν αυτά είναι ακόμα νωπά. Για να αποκτήσουνε περισσότερο όγκο, στεγνώνουμε τα μαλλιά ρίχνοντάς τα μπροστά από το κεφάλι. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, βάζουμε αφρό και αφήνουμε να στεγνώσουν χωρίς πιστολάκι.
6) Βαμμένα μαλλιά: Καλό είναι να βάφουμε τα μαλλιά μας μόνο μια φορά το μήνα, για να αποφύγουμε περαιτέρω φθορά τους από τα χημικά των βαφών. Αφήνουμε τη βαφή να δράσει περισσότερο στη ρίζα των μαλλιών και όχι στις άκρες. Για να αποφύγουμε το ξεθώριασμα του χρώματος, καλό είναι να λούσουμε τα μαλλιά το νωρίτερο τρεις μέρες μετά την εφαρμογή της βαφής.
7) Φτιάξτε μόνες σας προϊόντα περιποίησης. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν έχει τελειώσει ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών και το σούπερ μάρκετ είναι κλειστό, μπορείτε να το κατασκευάσετε μόνες σας.
Για ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών, κάνουμε μασάζ με χλιαρό ελαιόλαδο για ένα λεπτό και αφήνουμε να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια λούζουμε κανονικά τα μαλλιά.
Για τα λιπαρά μαλλιά, ρίχνουμε δύο κουταλάκια αλάτι σε ένα λίτρο καυτό νερό. Όταν το μείγμα κρυώσει, το εφαρμόζουμε στα μαλλιά που έχουμε ήδη λούσει, πριν το τελευταίο ξέπλυμα.
Για ζωηρό χρώμα στα βαμμένα μαλλιά, τα πλένουμε με χυμό μήλου πριν χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν.
Για την ψαλίδα, χρησιμοποιούμε τρεις σταγόνες έλαιο jojoba, τρεις σταγόνες έλαιο δενδρολίβανο και μια κουταλιά μηλόξυδο. Εφαρμόζουμε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο με σαμπουάν και το αφήνουμε να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και συνεχίζουμε το λούσιμο με σαμπουάν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές το μήνα


Πηγή: nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...