Subscribe:

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες


Σας ταλαιπωρούν γραμμές με κόκκινο χρώμα που στη συνέχεια ασπρίζουν; Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των γυναικών που θέλετε αλλά δεν γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από τις ραγάδες, μάθετε ότι μπορείτε να τις προλάβετε.
Οι ραγάδες προκαλούνται κυρίως από τις απότομες αυξομειώσεις βάρους καθώς και από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που παίζουν ρόλο και οι ορμονικοί και κληρονομικοί παράγοντες και γι’ αυτό τότε εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος κ.ά.
Το θέμα είναι να τις προλάβετε γι’ αυτό πρέπει να θυμάστε ότι δεν γίνεται διαρκώς να αυξομειώνεται το βάρος σας. Έτσι, πρέπει να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες B που βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Σε αυτές συγκαταλέγονται τα άπαχα γαλακτοκομικά και το κοτόπουλο.
Πρέπει επίσης να λαμβάνετε βιταμίνη Α, η οποία προσφέρει ελαστικότητα στο δέρμα και περιέχεται σε τροφές όπως το συκώτι και τα λαχανικά και βιταμίνη C που ενισχύει τη σφριγηλότητα του δέρματος και υπάρχει στα φρούτα.
Είναι απαραίτητο να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως και να απλώνετε ενυδατική κρέμα σώματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε πήλινγκ σώματος δύο φορές την εβδομάδα.
Οι ραγάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως, μπορούν να αντιμετωπιστούν με εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, με τη βοήθεια εξειδικευμένων μηχανημάτων που βελτιώνουν την όψη τους, όταν αυτές βρίσκονται στα αρχικά στάδια εμφάνισης. Μπορούν επίσης στην προσπάθειά σας να βοηθήσουν και τα πήλινγκ και οι φυσικές συνταγές κρεμών.
Το καλύτερο βέβαια είναι να τις καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο. Γι’ αυτό αξίζει να δοκιμάσετε βούτυρο του κακάο, το οποίο µαλακώνει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρµα από την ξηρότητα, απορροφάται εύκολα και βοηθά στην πρόληψη τους.
Πηγή: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...