Subscribe:

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

10 τρόποι για τέλεια εμφάνιση και …στον καύσωνα!


Τώρα που η ζέστη αγγίζει το κόκκινο, το φυσικό air-condition του οργανισμού μας, που δεν είναι άλλο από τον ιδρώτα, μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στο πρόσωπο, το μακιγιάζ, το σώμα ή και τα μαλλιά μας. Ορίστε μερικά πανεύκολα tips για να διατηρηθείτε στεγνή, αλλά και αψεγάδιαστη!

1.Χρησιμοποιείστε προϊόντα με μεγαλύτερη διάρκεια
Αν σας αρέσει το μακιγιάζ, αλλά ανησυχείτε μήπως ιδρώσετε και «τρέξει» το makeup, τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ένα με μεγαλύτερη διάρκεια. Απλώστε πρώτα μια ενυδατική στο πρόσωπό σας και πριν προλάβει να απορροφηθεί εντελώς, χρησιμοποιείστε έναmake up πιο παχύρρευστο από τα συνηθισμένα. Το μυστικό για να «κάτσει» καλά πάνω σας είναι να το απλώσετε (έχοντας ακόμη την υγρασία της κρέμας) όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Έτσι δεν θα ιδρώσει με τίποτα το πρόσωπό σας. 

2.Απλώστε τη σκιά με ένα υγρό πινέλο
Ένας ακόμη εχθρός μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η υγρασία και η λιπαρότητα στο καπάκι των ματιών μας, που κάνουν τη σκιά να δείχνει «κολλημένη». Το μυστικό για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα είναι να την απλώσετε με ένα πινέλο που θα έχετε βρέξει προηγουμένως, ώστε να έχει λίγο υγρασία πάνω του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η σκιά θα μείνει σταθερή και για πολλές ώρες και το look σας θα φαίνεται πιο φρέσκο από ποτέ.

3.Κινηθείτε έξυπνα γύρω από τα μάτια
Δε χρειάζεται να «βαραίνετε» την όψη σας, γι’ αυτό χρησιμοποιείστε κονσίλερ μόνο στο κάτω εσωτερικό των ματιών. Όσο για την περιοχή γύρω από τα μάτια, μπορείτε να την «ταμπονάρετε» με λίγο make up.

4.Αντιμετωπίστε τη λιπαρότητα
Αν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας σε κάποια μεμονωμένα σημεία αρχίζει να γυαλίζει εξαιτίας της λιπαρότητας (που είναι πιο έντονη λόγω ζέστης), να έχετε πάντα μαζί σας μια πούδρα στο χρώμα της επιδερμίδας σας, ώστε να τοποθετείτε μικρή ποσότητα πάνω στα σημεία αυτά. Η λιπαρότητα θα καλυφθεί στο λεπτό. Αν όμως δεν είστε βαμμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά «χαρτάκια» που υπάρχουν σε καταστήματα καλλυντικών, ώστε να απορροφήσουν οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας.

5.Κλειδώστε την υγρασία στο δέρμα σας
Πολλές γυναίκες φοβούνται να ενυδατώσουν το δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η λιπαρότητά του. Αντίθετα, η επιδερμίδα μας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση το καλοκαίρι και αυτό θα το πετύχετε πίνοντας άφθονο νερό, αλλά και χρησιμοποιώντας κάποια μη λιπαρή ενυδατική κρέμα με ελαφριά υφή.

6.Χρησιμοποιήστε το αποσμητικό σας από το βράδυ
Σίγουρα το καλύτερο για το δέρμα μας είναι να «αναπνέει» χωρίς κάποιο αποσμητικό όσες περισσότερες ώρες γίνεται, όμως όταν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον ιδρώτα, τα πράγματα αλλάζουν. Βάλτε πριν κοιμηθείτε λίγο αποσμητικό, ώστε να βοηθήσετε τα συστατικά του να δράσουν πριν ξεκινήσει η μέρα σας και απαλλαχτείτε από τον ιδρώτα σε χρόνο dt!

7.Αντιμετωπίστε τον ιδρώτα στα μαλλιά
Όταν παρατηρήσετε ότι το κεφάλι σας αρχίζει να ιδρώνει λόγω ζέστης, έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα μεγάλο μυστικό. Πάρτε απορροφητικό χαρτί και περάστε το από τα σημεία που έχουν ανάγκη ή χρησιμοποιείστε ένα ξηρό σαμπουάν, κατάλληλο για στεγνό λούσιμο, ώστε να φύγουν και τα παραμικρά υπολείμματα ιδρώτα.

8.Απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα των μαλλιών
Απλά χρησιμοποιώντας ένα καλό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά θα απαλλαγείτε μια και καλή από αυτήν.

9.Αλλάξτε μάσκαρα
Αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σας λερώνεται εξαιτίας της μάσκαρας που «τρέχει» λόγω ζέστης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια αδιάβροχη. Αν όμως έχετε κάποια αλλεργία και η αδιάβροχη μάσκαρα σας πέφτει βαριά, τότε αγοράστε μια «weatherproof» και όχι «waterproof». Και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και προστατεύει τα μάτια σας.

10.Χρησιμοποιείστε μια βάση
Και όταν λέμε βάση εννοούμε μια ειδική λοσιόν ή κρέμα που τοποθετείται στο πρόσωπο πριν το make up και, εκτός του ότι ενυδατώνει διατηρώντας την υγρασία του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα, σταθεροποιεί το make up, έτσι ώστε ακόμη και στις μεγάλες ζέστες να παραμείνει στη θέση του.

on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...