Subscribe:

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τα τρικ που γιατρεύουν το ξηρό δέρμα

Θέλεις να γιατρέψεις μια για πάντα το ξηρό σου δερματάκι ειδικά τώρα που μπαίνει σιγά σιγά ο χειμώνας για να αποφύγεις να αντικρίζεις την άτονη εκδοχή του στον καθρέφτη κάθε μέρα; Διάβασε παρακάτω πώς θα θεραπεύσεις το ξηρό δερματάκι και θα το μεταμορφώσεις με 4 εύκολα τρικ!

Το ζεστό μπάνιο θέλει προσοχή: το ζεστό μπάνιο είναι ότι καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά αλλά δεν παύει το καυτό νερό να χαλάει το δέρμα σου και να σε κάνει να χάσει κάθε ίχνος ενυδάτωσης. Προτίμησε απλά το χλιαρό νερό και όχι το καυτό που ξηραίνει το δέρμα σου και κανόνισε να μην μένεις για πάντα μέσα στη μπανιέρα, μισή ωρίτσα αρκεί για να γίνει η δουλειά σωστά!

Πες ναι στη λοσιόν: ξέχασε το σαπούνι που ξηραίνει το δέρμα και πες ναι στη λοσιόν που έχει πιο απαλή και ενυδατική υφή και είναι ότι πρέπει είτε για το καθαριστικό σου είτε για την ενυδατική σου κρέμα.

Ακόμη περισσότερη ενυδάτωση: τώρα που οδεύουμε προς τον χειμώνα πρέπει να δώσεις όλο και μεγαλύτερη σημασία στην ρουτίνα της ενυδάτωσης σου. Καθώς αλλάζει το κλίμα και ο καιρός πρέπει να αλλάξεις και εσύ τα προϊόντα που χρησιμοποιείς αφού για παράδειγμα πλέον δεν θέλεις μια ενυδατική με βάση το νερό αλλά μια πιο δυνατή κρέμα με λιπαρή βάση με έλαια που όμως πρέπει να βρεις ποια είναι εκείνα που σου ταιριάζουν, αφού όλα τα έλαια δεν είναι ιδανικά για το δέρμα σου. Μην ξεχνάς την κρέμα νύχτας που είναι εξίσου σημαντική για το δέρμα σου όπως και αυτή της ημέρας αφού τώρα το δέρμα σου υποφέρει αν δεν φροντίσεις να το ενυδατώσεις σωστά!

Δώσε στα χέρια σου ένα χεράκι: το δέρμα των χεριών σου είναι πολύ ευαίσθητο τώρα και είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσεις τα χέρια σου ενυδατωμένα. Δεν αποκλείεται να έχεις φαγούρα και να δεις το δέρμα σου στα χέρια ερεθισμένο και ξηρό γι'αυτό δεν έχεις παρά να φροντίζεις να το ενυδατώνεις όσο πιο συχνά γίνεται και να κρατάς ζεστά τα χέρια σου για να αποφύγεις τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει το κρύο.

Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...