Subscribe:

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 10 λάθη στο μακιγιάζ που σας προσθέτουν… 10 χρόνια


Άραγε το μακιγιάζ σας, σας ταιριάζει ή σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη; Δείτε τα δέκα λάθη που κάνουν συνήθως οι γυναίκες με το μακιγιάζ τους με αποτέλεσμα να δείχνουν δέκα χρόνια μεγαλύτερες.
  • Λάθος πρώτο: Χρησιμοποιείτε πολύ foundation
Ένα foundation που είναι πολύ πηχτό θα καλύψει τις λεπτές γραμμές της επιδερμίδας σας και θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό. Το foundation θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο για να καλύψετε τις αποχρωματώσεις στην επιδερμίδα σας και δεν πρέπει να καλύπτετε κάθε σημείο του δέρματός σας. Όταν επιλέγετε το συγκεκριμένο προϊόν θα πρέπει να αποφεύγετε αυτά που αναφέρουν στις επιγραφές τους ότι είναι ματ ή με βελούδινη υφή. Προτιμήστε καλύτερα τα foundation σε υγρή μορφή. Αν έχετε ξηρό δέρμα καλό είναι να κάνετε απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα και πριν βάλετε το foundation να απλώνετε στο πρόσωπό σας ενυδατική κρέμα.
  • Λάθος δεύτερο: Το υπερβολικό concealer για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους
Ένα πηχτό concealer σε μορφή stick θα κάνει ακόμα πιο έντονες τις σκιές κάτω από τα μάτια σας και θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις λεπτές γραμμές που σχηματίζονται σε εκείνη την περιοχή, επειδή το δέρμα είναι πολύ λεπτό. Καλύτερα να αγοράζετε concealer σε μορφή «στυλό» με πινελάκι το οποίο θα εφαρμόζετε μόνο στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να δώσετε λάμψη.
  • Λάθος τρίτο: Τα κραγιόν σε πολύ σκούρες αποχρώσεις
Οποιαδήποτε σκούρα απόχρωση κάνει κάθε επιφάνεια να δείχνει μικρότερη. Για να κάνετε το στόμα σας να δείχνει πιο γεμάτο, επιλέξτε κραγιόν και lip gloss σε λαμπερές αποχρώσεις του κοραλί, του ροζ και του έντονου κόκκινου.
  • Λάθος τέταρτο: Όταν τελειώνετε το μακιγιάζ σας με πούδρα
Τα νεανικά δέρματα έχουν μια απίστευτη λάμψη. Αν βάζετε πούδρα η λάμψη αυτή χάνεται και σαν να μην έφτανε αυτό, τονίζονται ακόμα περισσότερο οι ρυτίδες που μπορεί να έχετε στο πρόσωπό σας.
  • Λάθος πέμπτο: Το μαύρο eyeliner
Το eyeliner είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο μεγάλα. Καλό όμως είναι να προτιμάτε το καφέ eyeliner και όχι το μαύρο που είναι αρκετά σκληρό, ενώ καλό θα είναι να σβήνετε με ένα πινελάκι το χρώμα.
  • Λάθος έκτο: Το περίγραμμα χειλιών πάνω από τα όρια του στόματός σας
Το περίγραμμα χειλιών μπορεί να δώσει ένα σχήμα στα χείλη σας και να σας βοηθήσει να μην… πασαλειφθείτε με το κραγιόν σας. Θα πρέπει όμως να το επιλέγετε με προσοχή. Αν τονίζετε πολύ το περίγραμμα των χειλιών σας, ή χρησιμοποιήσετε μια απόχρωση πολύ πιο σκούρα από την απόχρωση του κραγιόν σας τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ άσχημο. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα η απόχρωση του μολυβιού για τα χείλη σας θα πρέπει να ταιριάζει με την απόχρωση των χειλιών σας και όχι του κραγιόν σας. Επιλέξτε ένα μολύβι με κρεμώδη υφή και γεμίστε τα χείλη σας.
  • Λάθος έβδομο: Το μολύβι και η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας
Αν τονίζετε τις κάτω βλεφαρίδες σας, τότε τα μάτια σας θα δείχνουν κουρασμένα και θα τονίζονται ακόμα περισσότερο οι μαύροι κύκλοι. Καλό είναι να τονίζεται τις πάνω βλεφαρίδες σας με μια μάσκαρα που δίνει όγκο, εφαρμόζοντας από τη ρίζα μέχρι το τελείωμά τους.
  • Λάθος όγδοο: Ξεχνάτε να βάζετε ρουζ
Τα ροδοκόκκινα μάγουλα είναι ένδειξη καλής υγείας και ζωντάνιας. Καλό λοιπόν είναι να μην ξεχνάτε ποτέ το ρουζ σας και να το εφαρμόζετε σωστά, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και με φορά από κάτω προς τα πάνω. Χαμογελάστε, και βάλτε το ρουζ πάνω στα μάγουλά σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να αποφύγετε να έχετε μια έντονη σκίαση στα ζυγωματικά σας που θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πολύ λεπτό.
  • Λάθος ένατο: Βάζετε το κραγιόν χωρίς πινελάκι
Τα όρια των χειλιών γίνονται πιο θαμπά με το πέρασμα των χρόνων και έτσι το κραγιόν μπορεί να σας ξεφύγει. Για να το αποφύγετε καλό είναι να εφαρμόζετε το κραγιόν σας είτε με τα δάχτυλά σας, είτε με ένα πινελάκι, ώστε να μην βάζετε πάρα πολύ. Ξεκινήστε από το κέντρο των χειλιών σας και απλώστε το στα χείλη σας. Για extra λάμψη βάλτε lip balm ή ένα lip gloss.
  • Λάθος δέκατο: Το πολύ σκούρο μολύβι για τα φρύδια
Το χρώμα των φρυδιών σας γίνεται όλο και πιο θαμπό με το πέρασμα των χρόνων, οπότε το μολύβι που χρησιμοποιούσατε στα 25 δε θα ταιριάζει καθόλου με την απόχρωση και του δέρματός σας και των φρυδιών σας στα 50. Για όμορφο αποτέλεσμα επιλέξτε ένα μολύβι δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας.
Πηγή: star.gr


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...